fbpx

Kvalitet

Materialer i højeste kvalitet

Vores smykkekvalitet

Alle vores smykker er af den bedste kvalitet. Dette sikrer vi ved nøje selv, at udvælge de smykkestenene og diamanterne, vi bruger i vores smykker. Kvalitet for os er lig med skønhed og holdbarhed, men kvalitet er også bæredygtighed. Ikke nok med at vores smykker kan leve videre i flere generationer, de er også fremstillet ud fra en bæredygtig tilgang. Her omsmelter vi guld og giver det nyt liv, ligesom at vi til dags dato stadig benytter den samme lille gruppe af leverandører af ædelsten og diamanter, som vi gjorde i starten. For os er skønhed, holdbarhed og bæredygtighed indbegrebet af kvalitet.  

De 4 kvalitetsfaktorer

Det det kommer til den høje kvalitet i vores smykker, er der 4 forskellige faktorer, der spiller en rolle. Her er der tale om stenens klarhed, beskæring, farve og karat, og ønsker du at vide mere om disse, skal du blot læse med her på siden.

Klarhed

Ædelsten og diamants klarhed beskriver dens renhed, og klarheden bliver altså besluttet ud fra, hvor mange fejl stenen har samt, hvor store fejlene er. Klarheden inddeles i 5 hovedkategorier, hvor IF er den fejlfrie sten. De næste to kategorier, VVS og VS, har få og meget små fejl. Hos kategorien SI forekommer en smule fejl, og den dårligste kategori er I3, hvor stenene har både mange og store fejl.                                                

Ædelsten bruger hovedklassificering som diamanter men er  klassificeret i tre underkategorier; kategori 1 hvor ædelsten findes typisk inklusions frit (aquamarin, morganit, topas, granat…), kategori 2 hvor de findes typisk med små inklusioner (tourmalin, peridot, spinel, granat…) og kategori 3 hvor de findes næsten altid med inklusioner (smaragd, alexandrit, paraiba tourmalin…).

Vores diamanter og ædelsten befinde sig altid i mellem IF og VS kategorier for at give den bedst oplevelser af smykkesten til jer.

Slibning

Diamanter og ædelsten kan slibes i et hav af forskellige former, og du har blandt andet mulighed for at få en sten formet som en dråbe, et hjerte eller den populære runde form. Når der er tale om de 4 kvalitetsfaktorer, er stenens slibning den eneste kontrollerbare  faktor vi mennesker har. Slibningen er derfor en utrolig vigtig faktor for os da den bedst slibning vil give liv til en ædelsten og få den til at skinne.

Farve

Ædel- og smykkesten kommer i et væld af smukke farver, og vores smykker drager specielt inspiration fra den skandinaviske natur og dens æstetik samt østens rige farver og traditioner. Derfor vil du blandt de mange smykker fra Aspara altid blive mødt af fantastiske ædelsten i alle regnbuens farver, som er netop det, der dikterer Asparas smykker.

Ædelstenenes farve er opdelt i tre kategorier, farve nuance der definerer farven af en sten, tonen der definerer hvor lyst eller mørke sten er og mætning der definerer intensiteten af stenen. Mætning og tone er de karakter vi fokuserer mest på når vi taler om farve da de bestemmer hvor livligt en sten er.
Diamants farve er klassificerer fra farveløs (D), til gul og brun (M-Z)

Carat (størrelse)

Carat er den vægtenhed, der bliver brugt til at angive en sten størrelse og enheden er blevet anvendt af diamanthandlere i flere tusinde år. På 1 gram går der 5 carat, hvilket vil sige, at 1 carat er 0,2 gram. Diamanter og ædelsten findes i en lang række forskellige former og størrelser, og stenes størrelse har naturligvis indflydelse på smykkets samlede kvalitet. Vores diamanter med en størrelse over 0,25 carat følger altid med en certifikat.