fbpx

Diamant INVESTERING

Er du interesseret i at høre mere om investeringsdiamanter, og hvordan vi kan hjælpe jer?

Kontakt os direkte – vi er klar til at hjælpe dig sikkert igennem.

Telefon: +45 42654272

Email: info@apsaracopenhagen.com

Hvorfor bør man investere i farvede DIAMANTER?

 • Sjældene: Diamanter er 1.000 gange sjældnere end guld. Ca. 1 ud af 100.000 diamanter er lyserøde og egner sig som investeringsdiamant.
 • Lav volatilitet: investering i særligt fancy diamanter sikre mod økonomisk ustabilitet. Her påvirkes prisen ikke af udsvingninger i tilfælde af økonomiske krise situationer.
 • Koncentreret værdilager (Store Of Value)
 • Historik højt afkast: Side 2005, er pink diamanter steget med 480%.
 • Hårde aktiv der fungerer som inflationssikring
 • Efterspørgsel
 • International marked: Har samme værdi over hele verden
 • Transport: Nem at transportere rundt

Ved du hvordan du kan inflationssikre dig? Vi hjælper dig med at træffe de rette beslutninger i netop dit næste køb af en investeringsdiamant.

Hos Apsara Copenhagen får du altid professionel vejledning til din investering med realistisk vurdering af afkast. Der vil altid medfølge anerkendte internationale certifikater som GIA samt ARGYLE.

Vores diamanter opkøbes gennem udvalgte diamanthandler med mere end 30 år i branchen. Få et personligt møde i hele Danmark

Prisudvikling af farvet og hvide diamanter

Pris udvikling af lyserøde diamanter

Efterspørgslen på diamanter har været stigende gennem de seneste årtier, mens udbuddet er markant faldende. Udbuddet er især faldet hen over de seneste 20 år, da diamant reserverne udtømmes og man ikke finder nye reserver for at imødekomme efterspørgsel. I takt med at udbuddet falder og efterspørgslen stiger, bliver diamanter mere og mere eftertragtede og brugt som investering af både industrielle, samt private velhavende investorer.

Globalt er efterspørgslen på diamanter højt, derfor forventes det at værdistigningen af diamanten vil være kontinuerligt og derfor bør man investere i diamanter. Især i et finansielt og politisk ustabilt verdensmarked som i dag, er diamanten et stabilt investeringsaktiv mod inflation. Finansanalytikere vurderer, at der i en investeringsportefølje bør være hård aktiver som for eksempel diamanter, da det er en god forretning og langsigtet investering.

Nogle diamanter er mere eftertragtede end andre. Det gælder især pink orange og blå diamanter, der er de absolut bedste investeringsdiamanter, da disse er meget sjældne og svært tilgængelige. En diamants sjældenhed måles typisk efter kvalitet, størrelse og farve.

Værdien og interessen for specielt blå og pink diamanter steget markant. Årsagen til dette er, at den verdensberømte Argyle mine lukkede ned tilbage i 2020 som hidtil har fremskaffet 90% af verdenens produktionen af fancy(farvede) diamanter, som f.eks. den velkendte pink samt blå diamant. Efterspørgslen på disse diamanter steget markant siden minens nedlukning.

 

 

Hvilke diamanter egner sig som investeringsdiamanter?

Når man taler om investeringsdiamanter handler det om at finde de helt sjældne sten. Sjældenheden på en diamant vurderes ud fra størrelsen, kvaliteten og farvens unikhed. F.eks. er diamanter med farven rød, blå eller pink mere eftertragtet og investeringsværdige, da udbuddet på disse diamanter er blevet meget begrænset. Derfor egner særligt de farvede diamanter sig til investering og det er dem man bør gå efter, hvis man vil opnå det bedst mulige afkast på længere sigt.

Apsara Copenhagen anbefaler følgende diamanter til investering:

 • Pink diamanter: De er absolut sjældne og unikke i farven og utrolig eftertragtet, grundet det faldende udbud. Prisen på pink diamanter er steget. Særligt de lyserøde fra Argyle minen er steget med 480% over de seneste 20 år og forventes yderligere at stige.
 • Blå diamanter: Såvel som pink diamanter, er blå diamanter også sjældne og investeringsværdige hvor intensiteten af stenen igen afgøre værdien af diamanten. De lå diamanter er ca. steget med 300% hen over de sidste 20 år.
 • Sjældne og store diamanter i andre farver. Det er bedre at have en stor diamant, end flere små. Derfor anbefaler vi store, sjældne diamanter over 5 carat.

 

Diamants pris evolution i forhold til størrelse i karat.

Kilde: Rappaport

Gode råd til dig, som vil investere i diamanter:

Diamanter i investeringskvalitet er dyre og vil blive ved med at stige i pris. Derfor anbefaler vi at du som minimum investerer 500.000 kr.- 800.000 kr. Hvis du går efter det højest mulige afkast, skal du investere højere. Det kan være en investering på 3 mio. kr. og op efter. Det lyder måske ekstremt, men det er denne prisklasse man skal op i, hvis man vil have fat i de mest unikke og værdifulde diamanter.

Investering i diamanter er ikke det samme som hvis man investerer i andre aktiver som f.eks. aktier, hvor man får et løbende afkast. Denne investering kræver lidt mere tålmodighed, og derfor er det vigtigt at du fra start af er afklaret med, at du skal have en tidshorisont på minimum 8 år for at opnå den bedst mulige fortjeneste på din investering.                                          Investeringsdiamant anbefales ikke som smykke, den skal helst opbevaret i banken eller i et pengeskab, medmindre du vil have skønheden stående som pynt.

Økonomiske fordele ved at investere i diamanter

Som private investor er afkastet skattefrit når diamanten indfattes mens købet er momspligtigt.

Hvis diamanten placeres i et værdidepot uden for EU, vil investeringsdiamanter blive momsfritaget.

Har du brug for rådgivning til valg af investeringsdiamant?

Det vigtigste, når du skal investere i diamanter, er rådgivningen. Den rette rådgivning vil sikre dig den bedste investering. Det her marked kræver en, der har erfaring indenfor området, da det kan være svært som privat investorer at skelne mellem pålidelige og upålidelige oplysninger. Når du køber en investeringsdiamant, skal du altid gå efter dem med det internationale certifikat fra GIA, Apsara Copenhagen står altid klar til personlig hjælp og rådgivning. Vi har flere års erfaring på diamantmarkedet og ved lige netop hvordan vi bedst muligt kan opfylde dine ønsker og behov.